31.jpg
12.jpg
3.jpg
24.jpg

Privacy Verklaring

Parson Russell Terrier Club Nederland of afgekort P.R.T.C.N, is gevestigd:
Bretagnestraat 4, 1827 BT Alkmaar.  

Het bestuur is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring volgens de WBP.
 
Contactgegevens:
https://www.prtcn.nl

Secretariaat:
mr. H. Cohen
Bretagnestraat 4
1827 BT Alkmaar

Voorzitter:
mevrouw J. Bode-van de Meeberg
Zwartsluisje 37
3284 LK Zuid-Beijerland

Ledenadministratie:
mevrouw J.J. Suetens
Nieuwkuikseweg 52
5268 LH Helvoirt

De voorzitter is te bereiken via: voorzitter@prtcn.nl
De secretaris is te bereiken via: secretariaat@prtcn.nl
Voorzitter, secretaris en ledenadministratie zijn verantwoordelijk namens het volledige bestuur voor de bescherming van de persoonsgegevens van Parson Russell Terrier Club Nederland.  

Persoonsgegevens die wij verwerken.

De Parson Russell Terrier Club Nederland verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt als lid van onze diensten, doordat u informatie vraagt en/of omdat u deze persoonsgegevens zelf aan ons verstrekt.
Hieronder vindt u een overzicht van:

De persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP adres
  • Lidmaatschap
  • Registratie van fokkers (komen op de website)
  • Innen van gelden bij uw automatische incasso-opdracht
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website
  • Bij al onze evenementen worden foto's gemaakt van uw hond en mogelijk van u en uw meegekomen gezelschap. Door inschrijving voor deelname aan zo'n evenement geeft u automatisch óók toestemming tot eventuele publicatie van de foto's in ons clubblad of op de website.


Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken:

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is.
Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via secretariaat@prtcn.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Parson Russell Terrier Club Nederland verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Uitnodigingen voor activiteiten, fokkersoverleg, convocaties voor vergaderingen
  • Het afhandelen van uw betaling
  • Verzenden van ons  clubblad de Parson Post door de drukker of secretariaat
  • Meldingen van dekking, geboorten, (verplichte) meldingen aan de Raad van Beheer inzake fokken en bij overtredingen van de reglementen
  • U te informeren over voorschriften van de Raad van Beheer en van de vereniging
  • Het afhandelen en beantwoorden van uw vragen
  • De ledenlijst wordt verstrekt aan de Raad van Beheer en de Nederlandse Terrier Unie, zijnde afgekort NTU


Geautomatiseerde besluitvorming

Parson Russell Terrier Club Nederland neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Parson Russell Terrier Club Nederland) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Parson Russell Terrier Club Nederland bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorieën van persoonsgegevens:
Categorie: persoonsgegevens te weten de Personalia  
Bewaartermijn gedurende uw lidmaatschap of in overige gevallen beslist het bestuur.
IP-adres: Bewaartermijn gedurende uw lidmaatschap of in overige gevallen beslist het bestuur. Reden: ter voorkoming van misbruik van de website.
Na beëindiging van het lidmaatschap blijven de gegevens maximaal  5 jaar zorgvuldig bewaard.

Delen van persoonsgegevens met derden

Parson Russell Terrier Club Nederland verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Zoals genoemd: de Raad van Beheer en de drukker van de Parson Post.

Cookies, die wij gebruiken:

Parson Russell Terrier Club Nederland gebruikt functionele, analytisch en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Parson Russell Terrier Club Nederland gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies, die alleen het aantal bezoekers aan de website telt.
De website beschikt over een beveiligde SSL-verbinding (zie het groene slotje!). Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.
Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat- doe-ik-ermee/

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Parson Russell Terrier Club Nederland en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens, waarover wij beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar het secretariaat@prtcn.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. De Parson Russell Terrier Club Nederland wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Dat kan via de volgende link:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Parson Russell Terrier Club Nederland neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft, dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons secretariaat via secretariaat@prtcn.nl

03 december 2018.
001.gif